Gheorghe Tadici, după succesul cu HC Dunărea Brăila: „Dacă nu am fi câştigat acest meci, lucrurile s-ar fi complicat pentru noi”

HC Zalău a obţinut sâmbătă după-amiaza a opta victorie din acest sezon, câştigând cu scorul de 21 – 19 partida de pe teren propriu cu HC Dunărea Brăila. Un succes obţinut pe final de meci, ceea ce rar s-a mai întâmplat la Zalău. După 47 de minute controlate de oaspete, zălăuancele au revenit surprinzător pe final şi au reuşit să se impună la două goluri.

Managerul Gheorghe Tadici şi-a felicitat jucătoarele la finalul partidei, spunând că orice altă echipă nu ar fi reuşit să revină de la 14 – 18 în minutul 47. „O victorie frumoasă, obţinută în condiţii speciale, care la Zalău nu s-a mai întâmplat. Vreau să le felicit pe fete pentru faptul că au crezut până la capăt în victorie. La 14 – 18, probabil orice altă echipă ar fi cedat. Fetele au făcut un joc extraordinar, în primul rând pe faza de apărare şi au avut multă răbdare şi tenacitate pe faza de atac. Este o victorie foarte importantă, împotriva unei echipe cu jucătoare foarte experimentate. Suntem în grafic după această etapă. Dacă nu am fi câştigat acest meci, lucrurile s-ar fi complicat pentru noi. Sperăm să obţinem o victorie şi în deplasare şi să jucăm cât mai bine meciurile de acasă. Vreau să le felicit în primul rând pe Motogna, Şomoi, Ciuciulete şi Bădiţă pentru modul în care s-au dăruit, patru jucătoare care au muncit foarte mult în acest meci pentru echipă. Avem însă, în continuare, probleme la nivelul porţii. Primim goluri uşoare, iar apărarea trebuie să muncească foarte mult. Am luat două goluri în prepasiv şi două în superioritate numerică, ceea ce putea să ne coste. Ratările de la şapte metri sunt inexplicabile, în special pentru Constantinescu care este în scădere de formă”, a declarat antrenorul formaţiei zălăuane.
Preşedintele clubului şi al Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc, este de părere că publicul zălăuan a avut un aport deosebit la obţinerea victoriei. „Cred că publicul ne-a purtat spre victorie, pentru că în ultimele minute a fost fantastic şi echipa a simţit sprijinul acesta, a reuşit să se concentreze pe finalul jocului şi să câştige o partidă extrem de dificilă. Aveam nevoie de cele trei puncte şi mă bucur că am reuşit să câştigăm şi să oferim un adevărat spectacol publicului care a fost fantastic astăzi (sâmbătă, n.r.), ca de fiecare dată, de altfel. Mulţumesc tuturor că au venit aici la sală şi au făcut o atmosferă extraordinară. Mulţumesc fetelor că au reuşit să se concentreze şi să câştige. A fost foarte greu, dar e o victorie muncită şi meritată”, consideră Tiberiu Marc.

Crina Pintea a suferit o ruptură de ligamente

Etapele rămase din acest sezon nu vor fi deloc uşoare pentru formaţia de la poalele Meseşului, având în vedere că managerul Gheorghe Tadici nu va mai putea conta în această ediţie de campionat pe pivotul Crina Pintea, după ce la începutul sezonului a pierdut-o şi pe Roxana Varga, handbalistă ce evoluează pe postul de inter.
Din păcate, potrivit managerului Gheorghe Tadici, diagnosticul Crinei Pintea este acelaşi cu cel al Roxanei Varga, ruptură de ligamente. „Crina Pintea are aceleaşi probleme pe care le-a avut Varga, pentru următoarele şase luni este scoasă din circuit. S-a simţit şi în acest meci lipsa ei, pentru că este o soluţie pe faza de apărare şi ar putea fi chiar şi pe atac”, a afirmat Tadici.
„S-a văzut şi în meciul cu Brăila că în apărare n-am avut sprjinul pe care în mod constant îl dădea Crina Pintea. Îmi pare rău pentru accidentarea ei, probabil va fi nevoie de o perioadă mai lungă de recuperare”, a precizat şi preşedintele Tiberiu Marc.
Următorul meci pentru HC Zalău este programat sâmbătă, 1 februarie, în deplasare, împotriva formaţiei Neptun Constanţa.
Rezultatele complete din etapa a XIV-a: HCM Roman – Neptun Constanţa 28 – 24, ASC Corona Braşov – „U” Jolidon Cluj 35 – 26, HCM Baia Mare – CSM Ploieşti 33 – 17, HC Zalău – HC Dunărea Brăila 21 – 19, CSM Cetate Deva – SCM Craiova 32 – 26. Partida CSM Bucureşti – HCM Râmnicu Vâlcea a fost amânată din cauza vremii.
Etapa viitoare, programată sâmbătă, 1 februarie: CSM Ploieşti – CSM Bucureşti, „U” Jolidon Cluj – SCM Craiova, HCM Râmnicu Vâlcea – HCM Roman, Neptun Constanţa – HC Zalău, HCM Baia Mare – CSM Cetate Deva, HC Dunărea Brăila – ASC Corona Braşov.
Clasament:
1. HCM Baia Mare 14 13 0 1 408 – 307 39p
2. ASC Corona Braşov 14 11 1 2 415 – 349p
3. HC Dunărea Brăila 14 8 1 5 323 – 301 25p
4. HCM Roman 14 8 1 5 322 – 310 25p
5. „U” Jolidon Cluj 14 8 0 6 397 – 387 24p
6. HC Zalău 14 8 0 6 323 – 313 24p
7. CSM Bucureşti 13 6 1 6 337 – 332 19p
8. CSM Cetate Deva 14 5 3 6 263 – 346 18p
9. SCM Craiova 14 5 1 8 325 – 349 15p
10. Neptun Constanţa 14 3 1 10 316 – 371 10p
11. CSM Ploieşti 14 2 1 11 326 – 414 7p
12. HCM Râmnicu Vâlcea 13 0 2 11 291 – 367 2p

3 Thoughts to “Gheorghe Tadici, după succesul cu HC Dunărea Brăila: „Dacă nu am fi câştigat acest meci, lucrurile s-ar fi complicat pentru noi””

  1. Suporter

    Doi oamenii Marc-Tadici care contribuie decisiv la bucuria constanta a 1000 de spectatori care au fost fericiti ( cu exceptiile de rigoare, care se manifesta si in tribuna ca atare ….)si au sustinut in picioare fetele alaturi de superba galerie , care a dat o palma fituici de sport salajene(vezi banerul afisat pe toata tribuna -loja la inceput de meci ) care este impotriva echipei , niste haimanale de asa zisi ziaristi -elucrubatii din presa scrisa cunoscuti , care pt un pumn de maruntis CALCA PE CADAVRUL MAMEI LOR ! MiZEErri umane la aceasta fituica , de necitit de adevarati oameni de sport si care iubesc sportul . Handbalul si voleiul prin DIGI TV ( iata ambele meciuri au fost transmise in direct ) fac o publicitate judetului si Zalaului cum nici o alta activitate de aici nu o fac saptamanal, pe cand acesti ilustri necunoscuti de la JEGGUL(sportul) salajan, de cine sunt cunoscuti ? De cei caraora le transmit pe telefon sau facebook rugamintea sa-i citeasca cu hmizeriile lor de sclerozati ireversibili ,in progres ce se manifesta de la o zi la alta tot mai degradant !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. dar halatul, cat e halatul?

    observ ca parerile obiective, care uneori nu coincid cu cele ale amarastenilor, provoaca reactii dure din partea acestora! dar pe arbitri de ce i-ai omis din ecuatia castigarii acestui meci, stimabile? transimisia acestui meci nu ne face cinste, deoarece o tara intreaga a vazut inca o data, daca mai era nevoie, cum se castiga la Zalau! Rusine, rusine, rusine, sper ca odata cu noile alegeri la federatie sa fie deconectat tadici de la pupitrul arbitrilor, aceste practici nu ne aduc cinste si nici progres

  3. alt suporter

    Da, dar cata lume stie ca ,,bucuria,, pe care o evocati este destul de scumpa si ne costa pe noi toti, in jur de 30 de miliarde de lei in fiecare an !!!
    (si credeti-ma, aici nu mai e vorba de un pumn de maruntis …). Dar asa-i la noi, hotul striga …hotii !?

Leave a Comment